2012. december 6., csütörtök

15/A SZERETET ünnepéről és persze Boldog Mikit :)

Boldog Mikulást mindenkinek! :)

Ausztráliában kicsit más hangulata van az ünnepeknek. 
Számomra a tavalyi Karácsony mintha nem is lett volna. Az egész város gyönyörűen fel volt díszítve, az időjárás is fantasztikus volt, de mégsem éreztem azt a meleg hangulatot, amit itthon. A családomtól, szeretteimtől távol ünnepelni, olyan semmilyen. Íme néhány fotó A múlt évi hangulatból és arról miről szól és szólhatna ez a pár nap.

Sokak számára az ünnepek nem jelentenek mást csak anyagi kiadást, terhet, idegeskedést. Belegondoltatok már minek örülnétek a legjobban Karácsonyi ajándékként?
Én tavaly az óceánparton a homokban ülve, az értékes együtt töltött időt, szeretet teljes légkört, a szent esti vacsorát a szüleimmel, a közös családi ebédeket, anyukám finom főztjét hiányoltam a leginkább. Azt, hogy átölelhessem a szeretteimet és velük lehessek. Ezek a dolgok maradnak meg, a szép emlékek, a közösen, szeretetben, vidámságban eltöltött idő teszi az embert boldoggá.
Sokan háborognak azon, hogy tönkre teszik az ünnepet azzal, hogy már hónapokkal előtte feldíszítik az áruházakat és a boltok kirakatait, vásárlásra ösztönzik az embereket. Bosszankodással egyetlen embernek ártasz: saját magadnak. 
Ez ismét egy olyan dolog, amin változtatni nem tudsz, tehát a megoldás az, ha a hozzáállásodon változtatsz. A benned lévő negatív érzések fokozása helyett, inkább gyönyörködj a dekorációban, esetleg meríts ötletet a saját otthonotok feldíszítéséhez.
Csak azért, mert a boltok termékeket, szolgáltatásokat kínálnak, nem jelenti azt, hogy bárkit kényszerítenének a vásárlásra. Ha valaki azért vesz meg egy terméket, mert szüksége van rá, mert megkönnyíti a mindennapjait, mert rövid vagy hosszú távon örömöt okoz a számára azzal semmi gond nincs. Probléma csak is akkor van, ha valaki kizárólag azért vásárol, hogy a hiány érzetét, szeretet éhségét csökkentse, pótolja. Ez esetben ugyan is ennek elég hamar csalódottság érzése lesz a vége. 
Itt ennél a pontnál mindenki magába is nézhet egy kicsit a karácsonyi ajándékozási szokásait tekintve... A saját személyi szintjén mit tesz ennek elkerülése és jobbá tétele érdekében?
Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy ne lepd meg a szeretteidet valamivel ha szeretnéd, de miért kell ehhez Karácsony miért kell ezt a SZERETET ünnepéhez láncolni? Az ajándékozás kényszerének érzésével nem értek egyet. Én speciel idén minden családtagomtól, barátomtól azt kérem, hogy azt az időt, energiát vagy pénzt, amit az ajándékomra fordítanának, fordítsák önmagukra. Azt az időt töltsék valami számukra örömet okozó dologgal vagy azon a pénzen lepjék meg saját magukat valamivel. :) esetleg segítsenek egy rászorulón. Jó esetben azt ajándékozod meg, akit szeretsz, kedvelsz. Ha pedig szeretsz vagy kedvelsz valakit azt szeretnéd, ha az a másik ember boldog lenne. Nekem idén ezzel tudjátok a legnagyobb örömöt okozni. :) 
A legértékesebb dolog az együtt töltött minőségi idő. Minőségi idő= az az idő intervallum, amit a szeretteiddel úgy töltesz el, hogy rájuk fókuszálsz. Azaz nem azt jelenti, hogy otthon ültök és egy szobában bámuljátok a televíziót! Hanem aktívan együtt töltitek el az időt pl: beszélgetve csak egymásra odafigyelve, vagy közös élményeket gyűjtve egy kirándulás, séta során... stb...

trombitáló, táncoló karácsonyfa :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése